Zij deelden
hun verhaal

 

 

Mede Mogelijk gemaakt door

Deze sprekers waren aanwezig tijdens de Nationale Schoolleiders Top PO 2018. 

Maaike Mikx

Maaike is een verteller in hart en nieren. Al ruim een decennia lang boeit ze jong en oud met verhalen vol overtuigingskracht en enthousiasme. Ze is al jarenlang actief op het gebied van onderwijs en cultuur, waarin zij met verhalen eindeloze mogelijkheden ziet voor onze ontwikkeling, als schoolleiders. Met haar heldere stem is ze de ideale dagvoorzitter om de NST samen met jullie tot een succes te maken!

WEB_ZWE.18.08.18.MAARTEN VAN DER WEIJDEN.05

Maarten van der Weijden

Hij was nationaal zwemkampioen toen hij in 2001 de diagnose acute leukemie kreeg. Maarten genas en verwezenlijkte zijn droom: Olympisch goud. Onder het motto van zijn persoonlijke lijfspreuk 'Accepteer pech; leef jouw leven' wist Maarten in tijden van snelle veranderingen de focus op zijn doel te bewaren. Onlangs zwom Maarten 163 kilometer voor onderzoek naar kanker en haalde hij hiermee ruim 3,5 miljoen euro op. Maarten deelt zijn inspirerende verhaal over focus in tijden van verandering met jullie, op de NST!

Arie Slob

Arie Slob is al jarenlang politicus bij de ChristenUnie en op dit moment huidig minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. De minister zet zich in zijn positie in voor de ontwikkeling van het primaire onderwijs in Nederland, naast het voorgezet en speciaal onderwijs. Hierover gaat hij met schoolleider Vivian Berden in gesprek, tijdens de NST PO 2018!

Vincent Moolenaar

Vincent is een echte manager. Hij is verantwoordelijk voor de fusie van Ahold en Delhaize, twee biljoenen-organisaties, evenals de wereldwijde integratie van de samensmelting. "Hoe zet je obstakels om in vooruitgang? Maak fouten, neem moeilijke beslissingen, leer van anderen, toon leiderschap." Vincent weet als geen ander hindernissen om te zetten in progressie en vertelt ons hierover tijdens de NST PO 2018!

Ernst-Jan Stigter

Algemeen directeur zijn bij Microsoft Nederland was altijd al zijn droom. Door hard werken en uitdagingen en kansen met beide handen aangrijpen heeft Ernst-Jan zijn droom waargemaakt. Hij ziet Nederland in de toekomst als wereldspeler op het gebied van adoptie van (cloud)technologie waarin het onderwijssysteem gericht is op het opleiden van kinderen voor banen van de toekomst. Ernst-Jan deelt zijn visie en ervaringen als leider tijdens de eerste rondetafelsessie!

Vivian Berden

Vivian is directrice van OBS De Graswinkel bij Stichting Eduquaat. Als schoolleider was zij op eerdere edities van de Nationale Schoolleiders Top PO ook van de partij. Hier kreeg zij meerdere keren de bevestiging dat ze moet doorgaan met onderwijskundige verandering op haar school. Ze werkt ijverig aan de ontwikkeling van onderwijs en gaat hierover in gesprek met minister Arie Slob, samen met jullie!

LUISTER, HET LEERORKEST SPEELT!

‘Het Leerorkest’ staat voor een innovatieve vorm van muziekonderwijs. Onze missie is dat alle leerlingen in Nederland op de basisschool, onder schooltijd, een muziekinstrument kunnen leren bespelen. Samen muziek maken is een geweldige verrijking. In een orkest spelen is niet alleen heel leuk om te doen, het is ook bewezen goed voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Ook naschools kunnen kinderen zich verder ontwikkelen, in een naschools- of wijktalentorkest, voor leerlingen van verschillende scholen uit de buurt.

Video afspelen

Partners

De Nationale Schoolleiders Top PO wordt georganiseerd in samenwerking met NL2025, ministerie van OCW, AVS, PO-Raad, 
Schoolleidersregister PO en CNV Schoolleiders.